مقالاتقالب جایگزین یونولیت

قالب های جایگزین یونولیت شامل قالب های وافل یک طرفه و همین طور قالب های فوم لس یا لایت فرم می باشند که از پلیمر پلی اتیلن ساخته شده و از مقاومت بالایی در برابر ضرباتی که ممکن است در کارگاه های ساختمانی به آن ها وارد شود، برخوردارند. این قالب ها به راحتی شکسته نمی شوند و آسیب نمی بینند. ولی در صورت بروز شکستگی، نه تنها شرکت سازنده ضمانت برای تعویض قالب صدمه دیده می دهد، بلکه خرده شکسته های قالب جایگزین یونولیت قابل بازیافت بوده و خریداری می شوند. در واقع این خود به نوعی صرفه ی اقتصادی برای کارفرما و همین طور صرفه ی بهداشتی برای محیط زیست در بر دارد. این صرفه، در مقابل آلودگی هایی است که بلوک های یونولیتی برای محیط زیست اطراف کارگاه ساختمانی فراهم می کنند. اغلب می توانید شاهد ریزه های یونولیت های شکسته در محیط اطراف ساختمان های نیمه ساز و در حال ساختی باشید که برای ساخت و ساز خود از بلوک های یونولیتی پلی استارینی استفاده می کنند.

قالب جایگزین یونولیت و مزیت های استفاده از آن

در استفاده از قالب های جایگزین یونولیت نکته ی مهمی که وجود دارد بازگشت سرمایه است که تنها با زدن پنج تا شش سقف صورت می گیرد. این امر یکی از مهمترین مزیت هایی است که استفاده از قالب های جایگزین یونولیت برای کارفرما به دنبال دارد. کار فرما با استفاده از قالب های جایگزین یونولیت علاوه بر اینکه از تکنولوژی روز در ساخت سازه ی خود بهره برده و کیفیت سازه را به نسبت دیگر سازه ها ارتقا داده است، در صورت تصمیم به ساخت و اجرای یک پروژه ی ساختمانی دیگر، نیازی به خرید دوباره ی قالب های جایگزین یونولیت ندارد. در واقع به دلیل نوع موادی که در ساخت این قالب ها به کار رفته است، به راحتی می توان هر قالب را بین سی تا پنجاه بار استفاده کرد که این یعنی سود صدر درصد در ساخت و ساز.

ساخت و سازهایی که با قالب های جایگزین یونولیت صورت می گیرند در نهایت از استاندارد بهتر و گواهینامه های بین المللی لازم برای پایان کار برخوردار خواهند شد. چرا که رعایت اصول ایمنی در این ساختمان ها با به کار گیری قالب های جایگزین یونولیت به درستی اجرا شده است.

قالب جایگزین یونولیت

قالب جایگزین یونولیت چه کاربردهایی دارد؟

قالب های جایگزین یونولیت که شامل قالب وافل یک طرفه و قالب های لایت فرم می شوند، امروزه سطح وسیعی از کاربردها را در ساخت و سازهای عمرانی شهری و برون شهری به خود اختصاص داده اند. برخلاف تصور بعضی، از قالب های جایگزین یونولیت تنها برای ساخت ساختمانی مسکونی و… استفاده نمی شود. حوزه ی کاربرد قالب های جایگزین یونولیت بسیار وسیع می باشد. این قالب ها به دلیل کیفیت خوبی که در ساخت آن ها رعایت شده است و همین طور به دلیل طرح های مختلفی که دارند، قابل استفاده در انواع پروژه های عمرانی هستند.

قالب های جایگزین یونولیت در پل سازی و ساخت زیرگذرها نقش موثری دارند. امروزه از این قالب ها در استحکام بخشی به پل های روزگذر و زیرگذر به طور گسترده ای به کار می رود. کاربرد این قالب ها در صنعت پل سازی علاوه بر بالا بردن میزان مقاومت پل و استحکام آن، نمای زیباتری به سازه بخشیده و در زیباسازی شهر نقش مهمی دارد.

در حال حاضر، استفاده از قالب های جایگزین یونولیت (فوم لس یا لایت فرم، وافل) در ساخت پارکینگ ها و پارکینگ های طبقاتی رواج گسترده ای یافته است. این کاربرد گسترده علاوه بر مزیت اقتصادی و بالا بردن سطح کیفیت سازه که شامل مقاومت لرزه ای آن در مقابل حوادث غیر مترقبه ای همچون سیل و زلزله می باشد، به جلوه ای که به نمای پارکینگ نیز می دهد، برمی گردد. قالب های جایگزین یونولیت همچون قالب های وافل در  طرح ها و اشکال گوناگونی برای نمای دیوار های پارکینگ ها و همین طور سقف های پارکینگی می باشند که در زیبایی سازه تاثیر چشمگیری می گذارند.

کاربرد قالب های جایگزین یونولیت را در ساخت تونل ها، سدها، لابی هتل ها، سالن های اجتماعات و… می توان مشاهده کرد. علاوه  بر این که استفاده از این قالب ها، سرعت ساخت و ساز پروژه را بالاتر برده و سطح امنیت جانی کارگران و کارگزاران پروزه را بالاتر می برد، در کاهش هزینه های اجرای پروژه نیز نقش غیر قابل انکاری دارد .سهولت در انجام کار یکی از مهمترین ویژگی های استفاده  از قالب های جایگزین یونولیت به حساب می آید.

قالب جایگزین یونولیت

روش اجرای قالب جایگزین یونولیت

شرکت های تولید کننده ی قالب های جایگزین یونولیت به همراه فروش قالب ها، آموزش رایگان نیز برای اجرای قالب ها در سر پروژه ی ساختمانی و به کمک تیم متخصصی که دارند، ارائه می دهند. اجرای سقف با قالب های جایگزین یونولیت راحت است و در صورت یادگیری حتی با وجود یک کارگر ساده قابل انجام می باشد. قالب های جایگزین یونولیت بین تیرچه ها کار گذاشته می شوند. تیرچه های مورد استفاده در این سقف ها در صورتی که قالب وافل باشد از نوع تیرچه درجا بوده و در صورتی که لایت فرم باشند از نوع تیرچه های پیش ساخته است. قالب ها در میان تیرچه ها کار گذاشته می شوند و به دلیل نوع خاص موادی که در ساخت آن ها به کار رفته است بسیار محکمند و افراد با خیال راحت تامین جانی دارند و می توانند روی آن ها راه بروند.

آرماتوربندی به صورت میلگردهای زیرین و رویی پس از کار گذاشتن قالب ها در بین تیرچه ها صورت می گیرد. این روش اجرای قالب جایگزین یونولیت در سقف باعث می شود از بار مرده ی سقف به طرز چشمگیری کاسته شود و بار در کل سقف پخش شود. در واقع این یکی از مزایای مهم کاربرد قالب جایگزین یونولیت در سقف سازه به شمار می آید که در نهایت به کاهش وزن سازه منتهی می شود که آثار مطلوبی در حفظ جان ساکنین آتی ساختمان در برابر مسائلی مثل سیل یا زلزله خواهد داشت.

پس از آرماتوربندی های فوقانی و تحتانی قالب های جایگزین یونولیت سقفی، نوبت به انجام بتن ریزی روی قالب ها و میلگردهای بسته شده می رسد. لازم به ذکر است که هر چقدر در تهیه ی بتن مورد نیاز محاسبات دقیق تر و بهتری صورت بگیرد، کیفیت بتن ریزی بالاتر رفته و در نهایت پس از اتمام کار ساخت و ساز ساختمان، نمای بهتری را مشاهده خواهید کرد. هفت روز پس از اجرای بتن ریزی، به راحتی می توان به برداشتن قالب ها اقدام کرد. عده ای بر این باورند که باید برای سهولت جداسازی قالب ها از بتن از روغن کاری باید استفاده کرد. اما تولید کنندگان قالب های جایگزین یونولیت همگی اذعان می کنند که هیچ نیازی به روغن کاری یا زدن ماده ای به قالب ها برای جداسازی راحت از بتن نیست. این قالب ها به کمک یک جک راحت از بتن جدا می شوند و دوباره مورد استفاده قرار می گیرند.

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای مورد نیاز با * مشخص شده است

نوشتن دیدگاه