مقالاتقالب جایگزین یونولیت

در طی سال های گذشته صنعت ساختمان با تغییراتی شگرف و انقلاب صنعتی که در مصالح ساختمانی از لحاظ فناوری رخ داده است دچار تحولاتی عظیم شده است. امروزه سازه ها از کیفیت و ویژگی های منحصر بفردی برخوردارند. نوع و مدل ساخت سقف ها نیز در طی دوره های گذشته تا به امروز دستخوش تحولات خاص خود شده است. از سقف های تیرچه خرپایی و تیرچه بلوک تا به امروز که قالب های جایگزین یونولیت روی کار آمده اند، سالهای زیادی صرف آزمون و خطا برای رسیدن به یک فناوری بهتر، کم هزینه تر و مقاوم تر در برابر حوادث غیر مترقبه شده است. پس از بلوک های یونولیتی سفید که مزایای خاص خودش را در کنار معایبش داشت، قالب های جایگزین یونولیت را باید انقلاب ساختمانی در حوزه ی عمران و آبادانی دانست.

چرا باید از قالب جایگزین یونولیت استفاده کنیم؟

استفاده از قالب جایگزین یونولیت مزایای بسیار زیادی در راستای بهبود مقاومت سازه و همین طور ارتقای کیفیت سازه دارد. با این که در نگاه اول ممکن است خریداران فکر کنند نسبت به بلوک های یونولیتی این قالب ها گرانترند، اما برای پیمانکاران و صاحبان پروژه های ساختمانی، تنها کافیست با کمی محاسبه به این نتیجه برسند که استفاده از قالب های جایگزین یونولیت برای آن ها بسیار به صرفه تر از بلوک های یونولیتی پلی استایرنی است. چرا که با زدن ۶ سقف، کل پول پرداخت شده برای قالب ها صاف شده و از آن به بعد فقط سود است که عایدی جیب آن ها می شود.

این یکی از بهترین مزایایی است که برای قالب های جایگزین یونولیت شمرده شده است. این قالب ها از جنس پلیمر پلی اتیلن ساخته می شوند و بسیار استحکام خوبی را در طول کار از خود نشان می دهند. بنابراین به طور میانگین تا پنجاه بار می توان از یک قالب جایگزین یونولیت استفاده کرد. از طرف دیگر قالب های جایگزین یونولیت در حفظ جان کارگران و دیگر کسانی که در طول کار روی سقف های تازه زده شده راه می روند نقش موثری دارند. بر خلاف بلوک های یونولیتی که هر آن امکان شکستن و سقوط نفر در طول کار با آن ها وجود دارد، قالب های جایگزین یونولیتی از دوام و مقاومت بالایی برخوردارند و به راحتی آسیب ندیده و دچار شکستگی نمی شوند.

قالب جایگزین یونولیت

قالب های جایگزین یونولیتی از مصالح پر صرفه ای هستند که حذف بلوک های سفالی، آجر و بتنی را برای سازه ها به دنبال داشته اند که این خود باعث کاهش بار مرده و زنده ی سازه در انتهای کار ساخت و ساز می شود . در واقع با استفاده از قالب های جایگزین یونولیت (لایت فرم، وافل) از بار مرده ی سقف های زده شده به شدت کم شده و کیفیت و مقاومت سقف سازه بالاتر می رود. همچنین مقاومت لرزه ای و مقاومت باربری سقفی که با این قالب ها اجرا می شود بسیار بهتر و بالاتر از مقاومت سقف های تیرچه بلوک می باشد.

قالب جایگزین یونولیت چه ویژگی هایی دارد؟

قالب های جایگزین یونولیت در دو نوع فوم لس یا لایت فرم و همین طور وافل یک طرفه وجود دارند. در روش اجرای قالب جایگزین یونولیت سیستم مهندسی اجرای سقف به صورت یک طرفه صورت می گیرد. بد نیست بدانید زمانی که بخواهید از قالب های وافل یک طرفه برای زدن سقف استفاده کنید، تیرچه ای که برای سقف به کار برده می شود از نوع تیرچه درجا بوده و بتن ریزی در آن انجام می شود.

این عملیات در مورد قالب های فوم لس یا لایت فرم به گونه ای دیگر است و شرح آن به این صورت است که برای اجرای سقف با قالب های لایت فرم از تیرچه های پیش ساخته ی بتنی که در کارگاه ها از قبل ساخته شده اند و به سر ساختمان حمل می شوند استفاده می شود. در استفاده از قالب های جایگزین یونولیت برای زدن سقف ها پیش از کار گذاشتن قالب ها نیاز به نوعی زیرسازی با استفاده از قوطی های فلزی، جک ها، لوله داربست و… است. پس از انجام زیرسازی سقف ها، قالب های جایگزین یونولیت در بین تیرچه ها و بر اساس نقشه و محاسبات صورت گرفته جای دهی می شوند.

آرماتوربندی سقف

کارگذاشتن قالب های جایگزین یونولیت که پایان گرفت، نوبت به آرماتوربندی و بستن میلگردهای زیرین و رویی قالب ها می شود. میلگردهایی که در زیر قالب ها کار گذاشته می شوند مقاومت سقف را افزایش می دهند. کار آرماتور بندی سقف که تمام شد حالا نوبت به عملیات بتن ریزی روی میلگردها و قالب های جایگزین یونولیت می رسد. لازم به یادآوری است که در تمام طول مدتی که قالب های جایگزین یونولیت کار گذاشته شده اند افراد به راحتی و با اطمینان خاطر می توانند روی سقف ها راه بروند.عملیات بتن ریزی با کمک محاسبات ریزی که صورت گرفته است به اجرا در می آید.

قالب جایگزین یونولیت

هر چه در تهیه ی بتن دقت و ظرافت بیشتری خرج شده باشد، سقف سازه از سطح صاف تر و نمای زیباتری برخوردار می شود. یکی از امتیازات بتن ریزی در سقف هایی که با قالب های جایگزین یونولیت ساخته شده اند نسبت به سقف های یوبوت یا کوبیاکس که آن ها نیز از نوع سقف های مجوف به شمار می آیند، این است که تنها با یک مرحله بتن ریزی کار تمام می شود.

در سقف های یوبوت، کوبیاکس و… به دو مرحله بتن ریزی نیاز است و این امر در مورد قالب های جایگزین یونولیت با یک مرحله به کفایت می رسد. از مهمترین مشخصه های قالب های جایگزین یونولیت، باز کردن قالب ها پس از خشک شدن بتن است که به سادگی تمام صورت می گیرد و افراد را با مشکلی برای باز کردن آن ها روبرو نمی کند.

حمل و نقل قالب جایگزین یونولیت

حمل و نقل آسان قالب های جایگزین یونولیت و همین طور نگهداری راحت و انبارداری ارزان آن ها از دیگر مشخصات مهمی است که باید برای قالب های جایگزین یونولیت یادآور شد. به نسبت بلوک های یونولیتی و… قالب های جایگزین یونولیت جای کمتری را برای نگهداری و انبارداری می گیرند و نیازی به فضای زیاد نیست. این قالب ها را حتی می توان اجاره کرد و این خود در کاهش هزینه ها نقش موثری دارد.

برای قالب های جایگزین یونولیت ویژگی های بسیار دیگری نظیر سبکی در عین مقاومت و استحام وجود دارند. این قالب ها در برابر اشتعال بسیار خوب واکنش نشان می دهند و امنیت قابل تضمینی برای ساکنین به ارمغان می آورند. استفاده از قالب های جایگزین یونولیت در ساختمان به نمای سازه جلوه و زیبایی بهتری نسبت به دیگر مصالح ساختمانی می بخشد.

امروزه آثار استفاده از قالب های جایگزین یونولیت در بسیاری از سازه های بهره برداری شده در سطح شهر همچون زیرگذرها، پل ها، استخرها، پارکینگ های طبقاتی، سالن های سمینار و… را می توان مشاهده کرد که جلوه و نمای بهتری به مدنیت داده اند و در کنار آن مقاومت سازه ها را نیز در برابر حوادثی همچون زلزله بالاتر برده اند.

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای مورد نیاز با * مشخص شده است

نوشتن دیدگاه