مقالاتقالب جایگزین یونولیت

قالب های وافل، لایت فرم و… از قالب های جایگزین یونولیت به شمار می آیند که از نوعی پلیمر پلی اتیلن ساخته می شوند. قالب های جایگزین یونولیت نوعی قالب های پلاستیکی هستند که به صورت پیش ساخته در کارگاه ها و کارخانه ها طراحی و تولید می شود. این قالب ها طرح ها و اندازه های مختلفی دارند و در رنگ های سبز و مشکی ساخته و عرضه می شوند. قالب های جایگزین یونولیت وزن کمی دارند و به طور میانگین پنج کیلوگرم برای هر قالب برآورد شده است.

کاربرد قالب جایگزین یونولیت در سازه ها

امروزه قالب جایگزین یونولیت کاربرد گسترده ای در ساخت و سازهای عظیم شهری پیدا کرده اند. قالب های جایگزین یونولیت با تمام ویژگی ها و امتیازاتی که دارند سهم زیادی در زیباسازی و مقاوم سازی سازه های شهری و بین شهری در سراسر دنیا ایفا می کنند. کار گذاشتن قالب های جایگزین یونولیت، پس از کار گذاشتن تیرچه های سقفی صورت می گیرد. زمانی که تیرچه های سقفی در سقف ها نصب شد، نوبت به جاگذاری قالب های جایگزین یونولیت می رسد. کاربرد قالب های جایگزین یونولیت در سقف ها همراه با رعایت ایمنی کامل برای کاربران آن می باشد.

کارگرانی که مشغول اجرای سقف با قالب های جایگزین یونولیت می شوند دیگر نگرانی بابت شکستن قالب ها و سقوط بابت سستی آن ندارند. استحکامی که این قالب ها دارند باعث می شود که به راحتی در اثر ضرباتی که در محیط کارگاهی به قالب ها وارد می شود آسیب نبینند و راه رفتن روی آن ها همراه با ایمنی و امنیت جانی برای کارگزاران سازه باشد.

قالب جایگزین یونولیت

بنابراین در هنگامی که قالب ها را بین تیرچه های سقفی کار می گذارند با خیال راحت روی آن ها قدم برمی دارند. آرماتوربندی و کار گذاشتن میلگردها بعد از بستن قالب ها در بین تیرچه ها صورت می گیرد. میلگردها به صورت زیرین و رویی بر روی قالب های جایگزین یونولیت در سقف بسته می شوند. پس از این مرحله کار بتن ریزی صورت می گیرد. بتن ریزی در سقف های این مدلی با انجام محاسبات گوناگون صورت می گیرد و کاری است که نیاز به دقت و حساب کتاب مفصلی توسط مهندسان دارد. هر چه در تهیه ی بتن و نسبت مواد در آن دقت بیشتری رعایت شود، سقف صاف تر و یکدست تر و تر و تمیزتری به دست می آید که در نمای سازه پس از اتمام کار جلوه ی بیشتری از خود نشان خواهد داد.

چطور می شود از قالب جایگزین یونولیت نگهداری کرد؟

قالب های جایگزین یونولیت از جنس پلیمر خاصی تهیه می شوند که از نوع پلی اتیلن محسوب می شود. این نوع پلیمر از نوع پلی اتیلن سبک LDPE محسوب می شود که در صنایع مختلف کاربرد بسیار گسترده ای از آن می شود. در ساخت قالب وافل، لایت فرم و… نیز از همین جنس پلیمر پلی اتیلن استفاده می شود که بسیار محکم و مقاوم در برابر اشتعال و ضرباتی که در محیط کارگاهی بر آن وارد می شود، می باشد. نگهداری قالب های جایگزین یونولیت به نسبت نگهداری بلوک های یونولیتی بسیار راحت تر است.

این قالب ها در شرایط نمناک و رطوبتی آسیبی نمی بینند و به دلیل ساختار خاصی که در پیکره ی خود دارند، به راحتی و در هر نوع شرایط آب و هوایی به راحتی می توان از آن ها نگهداری کرد. همچنین برخلاف بلوک های یونولیتی که بسیار جاگیر هستند و برای نگهداری آن ها در کارگاه های ساختمانی نیاز به جای وسیعی برای نگهداری و نگهبانی آن ها می باشد، قالب های جایگزین یونولیت به دلیل شکل خاصی که در ساختار دارند به راحتی در هم جا می گیرند و در یک فضای کم هم می توان آن ها را جا داد و انبار کرد.

هزینه ی نگهداری از قالب های جایگزین یونولیت هم به نسبت دیگر مصالح ساختمانی بسیار کمتر است. کمی هزینه ی نگهداری به دلیل نوع خاصی از مواد که در ساخت و تولید قالب های جایگزین یونولیت به کار رفته است، یکی از مهمترین مزیت های شمرده شده برای آن ها می باشد. همین سبک خاص ساخت این قالب ها است که باعث می شود شرایط نگهداری این قالب ها به نسبت بلوک های یونولیتی بسیار آسان تر باشد.

ویژگی های قالب جایگزین یونولیت

مزیت های بسیار زیادی برای قالب های جایگزین یونولیت نسبت به دیگر انواع مصالح ساختمانی همچون بلوک های سیمانی یا بلوک های یونولیتی وجود دارد. یکی از مهمترین این مزیت ها در استفاده از قالب های جایگزین یونولیت در سقف ها، کاهش بار مرده ی سقف است که در نهایت باعث کاهش وزن سازه شده و در شرایط بحرانی همچون زلزله تامین جانی بهتری برای ساکنین به همراه خواهد داشت. سرعت در ساخت سقف با قالب جایگزین یونولیت خیلی بیشتر از دیگر انواع سقف ها می باشد. همچنین در کنار سرعت باید میزان بالای امنیت جانی کارگران را در حین کارگذاشتن قالب ها ذکر کرد که در کاهش تلفات جانی و کاهش هزینه های جانبی برای کارفرما نقش موثری دارد.

قالب جایگزین یونولیت

انتقال و جابجایی قالب جایگزین یونولیت

برای انتقال قالب های جایگزین یونولیت از کارگاه ها یا کارخانه های تولیدی به محل اجرای پروژه ی ساختمانی علاوه بر حمل و نقل راحت تر، هزینه ی کمتری هم به نسبت دیگر مصالح پرداخت می شود.

با اینکه این قالب ها در ابتدای امر ممکن است گران به نظر برسند ولی به دلیل جنس پلیمر پلی اتیلنی که در ساخت آن ها به کار رفته است پس از زدن پنج تا شش سقف، هزینه ی پرداخت شده صاف شده و از این به بعد سود خالص روانه ی جیب کارفرما (خریدار قالب های جایگزین یونولیت) می شود. چرا که از این قالب ها به طور متوسط بین سی تا پنجاه بار می توان استفاده کرد.

اجرای قالب جایگزین یونولیت

برای کار گذاشتن این قالب ها اصلا نیازی به نیروهای ماهر و دوره دیده نیست و به محض اینکه آموزش رایگان استفاده از قالب ها توسط شرکت تولید کننده ارائه شد، حتی یک کارگر هم می تواند این قالب ها را در بین تیرچه های سقفی کار گذاشته و کار بتن ریزی را انجام بدهد. بنابراین استفاده از این قالب های جایگزین یونولیت می تواند در کاهش هزینه های اقتصادی نقش چشمگیری برای کارفرما و پیمانکار ساختمان داشته باشد.

استفاده از این قالب های جایگزین یونولیت، هیچ گونه آلودگی برای محیط زیست اطراف محیط کارگاهی سازه ندارد. بلوک های یونولیتی به دلیل ساختاری که دارند خرد شده و ریزه های آن ها تا مدت ها محیط زیست را درگیر خود خواهد کرد. اما قالب های جایگزین یونولیت حتی در صورت شکستن، خرده های آن ها قابلیت بازیافت داشته و توسط شرکت های تولید کننده ی قالب های جایگزین یونولیت خریداری شده و در ساخت قالب های بعدی به کار برده می شوند. بنابراین استفاده از این قالب ها بسیار ارزشمندتر از دیگر انواع مصالح ساختمانی می باشد.

در نهایت باید این مطلب را اضافه کرد که سازه هایی همچون پل ها، پارکینگ ها، استخرها، سالن های اجتماعات و… که با قالب های جایگزین یونولیت ساخته می شوند، نمای بهتر و جذاب تری داشته و هزینه ی اجرای نما را دیگر روی دست نمی گذارند.

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای مورد نیاز با * مشخص شده است

نوشتن دیدگاه